2 november met Lodewijk Asscher

lodewijk_asscher_arnhem_gr2014kleinHet eerste politieke café De Rode Werf was op maandagavond 2 november in Pension Homeland, de vaste locatie van De Rode Werf. Max van Weezel (Vrij Nederland) ging in gesprek met Marjolein Moorman, PvdA-fractievoorzitter in de Amsterdamse gemeenteraad. Zij kruiste de degens met VVD-wethouder Zorg Eric van der Burg.

Intermezzo: De Internationale

Gitarist Willem Brink schudde het café wakker met zijn versie van De Internationale, à la Jimi Hendrix (het Amerikaanse volkslied)

Landelijke debat

Zijn de PvdA en de vakbond nog wel vrienden? Lodewijk Asscher, vice-premier en PvdA-minister Sociale Zaken & Werkgelegenheid besprak met Leo Hartveld, algemeen secretaris FNV, de uitdagingen van een veranderende economie en arbeidsmarkt. Hartveld sprak onomwonden zijn twijfels uit over het beleid van dit kabinet, waar de PvdA deel van uitmaakt. Asscher kondigde ook aan werk te willen creëren voor vluchtelingen, want ook dat is een van de uitdagingen van deze tijd.

Ongeveer tachtig personen bezochten het allereerste politieke café De Rode Werf, een initiatief van de afdeling Amsterdam-Centrum van de hoofdstedelijke PvdA.

facebooktwittergoogle_plusredditlinkedin
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *