14 november Rode Werf: Kan NL een “Trump”-land worden?

 Verkiezingen VS – Campagne NL en Trump’s hobby: Belastingontwijking
Maandag 14 november is het weer zover! Nieuw politiek cafe De Rode Werf! Met: Gerard Bosman (Voormalig Kandidaatlijsttrekker), Caesar Bast (Voorzitter NJR), Ewald Engelen (Financieel Geograaf), Andre Krouwel (ontwikkelaar KiesCompas), Carolien de Heer(Gemeenteraadslid PvdA Amsterdam), en Thomas von der Dunk (columnist) olv Max van Weezel (Journalist) 

Maandag 14 november gaan we het in dit politiek cafe hebben over de Verkiezingen in de VS: Trump is verkozen tot 45e president van de Verenigde Staten. Met wat voor campagne kwam dit tot stand? Kan dat ook hier in Nederland gebeuren? Wat betekent dat voor onze aankomende Tweede Kamerverkiezingen?

Daarnaast gaan we het ook hebben over de grote hobby van Trump: Belastingontwijking. Ook in Amsterdam zijn internationale bedrijven gevestigd op de zuid-as. De gemeenteraad heeft op initiatief van Carolien de Heer een nota aangenomen. Maar is dat genoeg?

Vanavond: Politiek Café de Rode Werf, met: 

  • Thomas von der Dunk, columnist
  • Carolien de Heer, financieel woordvoerder PvdA fractie Amsterdam
  • Ewald Engelen, Hoogleraar financiele geografie en publicist
  • Andre Krouwel, politicoloog en ontwikkelaar Kieskompas, expert kiezersgedrag
  • Gerard Bosman, voormalig kandidaat lijsttrekker, initiatiefnemer Linksom!
  • Caesar Bast, voorzitter Nationale Jeugdraad (NJR)
  • olv. Max van Weezel

Aanvang:


Programma: We beginnen met een onderwerp dat speelt in Amsterdam:

Brievenbusfirma’s en belastingontwijking door internationale bedrijven. Carolien de Heer heeft een sterk betoog gehouden in de gemeenteraad over de aanpak van brievenbusfirma’s in Amsterdam en kreeg er in de Gemeenteraad ook de partijen achter!

Maar stopt het hier wel mee? Of is er meer nodig? En is er meer aan de hand? Carolien de Heer gaat met Financieel Geograaf Ewald Engelen hierover in gesprek.

Campagne en verkiezingen VS, en vooruitblik aankomende campagne in Nederland: 

Trump heeft gewonnen in de VS. Wat betekent dit voor de vorm van campagnes, verkiezingen? De Tweede Kamerverkiezingen komen er aan: wat kunnen we in Nederland verwachten?

Andre Krouwel is ontwikkelaar van het Kieskompas en expert op gebied van verkiezingen en het politieke landschap. Gerard Bosman heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de PvdA en heeft als initiatiefnemer van PvdA Linksom! een uitgesproken mening over de koers van de PvdA in aankomende verkiezingen. Caesar Bast is voorzitter voor de NJR ( Nationale Jeugd Raad) en vindt dat jongeren meer betrokken moeten worden in campagnes en het debat. Met hun gaan we hierover in gesprek

facebooktwittergoogle_plusredditlinkedin